Pompoen burrata salade
(2 porties – lactosevrij, vegan)
Ingrediënten
• 1/3 grote pompoen, in blokjes, geroosterd
• 1 vegan burrata
• 100 g rode biet, in blokjes
• Rucola-melange (naar smaak)
• 100 g champignons, gebakken in ghee of plantaardige alternatief
• 1 el pijnboompitten, geroosterd
Dressing (basic & romig)
• scheutje water
• 1 el mayo ik gebruik op olijfolie basis
• 1 scheut witte balsamico
• Snuf zeezout
1. Rooster de pompoen:
Verwarm de oven op 200°C. Meng de pompoen met olijfolie en zeezout, rooster ± 1 uur tot goudbruin en zacht.
2. Bak de champignons:
Snijd in plakjes en bak in ghee of plantaardige vetstof tot ze mooi bruin zijn.
3. Maak de dressing:
Meng de mayo, balsamico en zout tot een romige basic dressing.
4. Stel de bowl samen:
Verdeel rucola over de borden.
Voeg de geroosterde pompoen, rode biet en champignons toe.
Scheur of leg de vegan burrata erbovenop.
5. Afwerken:
Besprenkel met dressing en strooi er geroosterde pijnboompitten over.