healthy pizza

Gepubliceerd op 22 november 2025 om 12:56

healthy pizza

Bloemkool Pizzabodem

  • 800 g bloemkoolrijst
  • 100 g plantaardige kaas op basis van kokos, amandel of cashewnoten. 
  • 2 bio eieren
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl zeezout

Tomatensaus

  • 2 el olijfolie
  • 100 g tomatenpuree
  • 1 tl zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Topping

  • 400 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 3 rode ui in halve ringen van ½ cm
  • 200 gr groene asperge 
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 100gr dream farm plantaardig alternatief voor mozzarella 
  • 1 el oregano

 

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de pizzabodem in een grote kom en kneed ze door elkaar tot een deeg
  • Spreid het deeg uit over de bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem overal ongeveer ½ cm dik is
  • Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Snijd de groenten volgens de aanwijzingen

Tomatensaus

  • Bak de tomatenpuree 2-3 minuten zachtjes in de olijfolie met zout en peper
  • Voeg op het eind een scheut water toe, zodat je een dikke saus krijgt die op de pizzabodem blijft staan
  • Bestrijk de pizzabodem met de saus

Topping

  • Verdeel de tomaatjes over de bodem
  • Verdeel de ui over de tomaatjes
  • Besprenkel met de olijfolie
  • Verdeel de vegan kaas erover. ( ook lekker is de burrata variant) 
  • Strooi oregano en zout erover
  • Bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.