healthy pizza
Bloemkool Pizzabodem
- 800 g bloemkoolrijst
- 100 g plantaardige kaas op basis van kokos, amandel of cashewnoten.
- 2 bio eieren
- 3 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl zeezout
Tomatensaus
- 2 el olijfolie
- 100 g tomatenpuree
- 1 tl zeezout
- zwarte peper versgemalen
Topping
- 400 g kerstomaatjes gehalveerd
- 3 rode ui in halve ringen van ½ cm
- 200 gr groene asperge
- 4 el olijfolie
- 1 tl zeezout
- 100gr dream farm plantaardig alternatief voor mozzarella
- 1 el oregano
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor de pizzabodem in een grote kom en kneed ze door elkaar tot een deeg
- Spreid het deeg uit over de bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem overal ongeveer ½ cm dik is
- Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Snijd de groenten volgens de aanwijzingen
Tomatensaus
- Bak de tomatenpuree 2-3 minuten zachtjes in de olijfolie met zout en peper
- Voeg op het eind een scheut water toe, zodat je een dikke saus krijgt die op de pizzabodem blijft staan
- Bestrijk de pizzabodem met de saus
Topping
- Verdeel de tomaatjes over de bodem
- Verdeel de ui over de tomaatjes
- Besprenkel met de olijfolie
- Verdeel de vegan kaas erover. ( ook lekker is de burrata variant)
- Strooi oregano en zout erover
- Bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.